Zdrowy mus zrobiony z bananów, awokado i odrobiny mleka roślinnego. Awokado nadaje deserowi aksamitną strukturę dlatego radzę go nie pomijać. W dekoracji całkowita dowolność 🙂 Idealny gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego.

Składniki

  • 2 banany
  • 1 awokado (opcjonalnie)
  • 2 łyżki prawdziwego kakao
  • 3-4 łyżki mleka roślinnego
  • owoce do dekoracji: maliny, jagody
  • 2 kostki ciemnej czekolady

Przygotowanie

Do wysokiego pojemnika lub miski do blendowania wrzucamy banany, kakao dolewamy nieco mleka i blendujemy na jednolitą gładką masę. Gotowy mus przekładamy do kieliszków lub pucharków i dekorujemy owocami oraz pokrojoną w wiórki czekoladą.

Wskazówki

Aby nasz mus był jeszcze gładszy i bardziej syty możemy również dodać dojrzałe awokado.